Material de Doina Bejenaru

“16 ZILE DE ACŢIUNI ÎMPOTRIVA VIOLENŢII ÎN BAZĂ DE GEN”

Începînd cu 25 noiembrie pînă la 10 decembrie, în peste 154 de ţări din întreaga lume se va desfăşura Campania Mondială “16 ZILE DE ACŢIUNI ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI ÎN BAZĂ DE GEN”, şi are ca scop combaterea violenţei şi discriminării în special a femeii, dar nu numai. Această Campanie Mondială a apărut în 1991 cînd Women’s Global Ledership Institute şi participanţii la Forumul pe problemele femeilor, violenţei şi drepturilor au venit cu un apel de a petrece anual campania de 16 zile de acţiuni împotriva violenţei în bază de gen.

jDe atunci, mai mult de 2000 de organizaţii din aproximativ 154 de ţări particiipă annual la această campanie, venind cu apelul de a stopa orice formă de violenţă împotriva femeii. În cadrul acestei campanii se organizează: mese rotunde, traininguri, discuţii, seminare şi lecţii, conferinţe, expoziţii, programeTV cu caracter de instruire în domeniul apărării drepturilor omului,

adunări publice şi alte acţiuni. În acest an Campania “16 zile” este realizată de “Noi Perspective pentru femei”, Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, “Gender-Centru” în parteneriat cu alte organizaţii: Ministerul Protecţiei Sociale a Familiei şi Copilului, Asociaţia Avocaţilor Americani, Amnesty International, “Casa Mărioarei”, Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, La Strada şi Voluntarii Corpul Păcii. Campania Mondială “16 ZILE DE ACŢIUNI ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI ÎN BAZĂ DE GEN” din anul 2007 se desfăşoară sub genericul: “Opriţi violenţa împotriva femeii! Cerem realizări concrete şi eliminarea obstacolelor”.

Obiectivele principale ale Campaniei sunt:

– Consolidarea cunoştinţelor din domeniul violenţei domestice, violenţei în bază de gen şi a drepturilor omului.- Lupta contra tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor în concordanţă cu Convenţia ONU privind eliminări tuturor formelor de discriminare faţă de femei (CEDAW).

– Schimbarea atitudinilor şi comportamentelor ciolente ale bărbaţilor şi femeilor, formarea culturii relaţiilor non-violente între genuri.

– Întărirea capacităţii organizaţiilor societăţii civile în promovarea şi implementarea eficientă a programelor de prevenire a violenţii în familie.

– Motivarea Guvernului-Parlamentului pentru schimbarea şi dezvoltarea politicii, legislaţiei şi practicilor de prevenire şi combatere a violenţei în familieÎn contextul dat, fiecare din noi ar trebui să luăm o pozişie socială activă faţă de mediul în care trăim. Nu trebuie să stăm indiferenţi faţă de cazurile de violenţă din jurul nostru. Suntem responsabili să dăm o mînă de ajutor celor în nevoie, pentru că este omeneşte. Pentru a combate acest fenomen trebuie să începem de la noi înşine să nu fim agresori şi să nu îngăduim cuiva să ne agreseze. Doar unindune eforturile vom putea combate acest fenomen negativ şi salva imaginea adevărată a femeii în societatea noastră. Scopul acestei Campanii este de a combate discriminarea şi neglijarea faţă de femeie şi realizarea acestui scop poate fi posibil doar prin participarea tuturor. Care este atitudinea ta faţă de femeie? Ştii că ea este instrumentul prin care Dumnezeu dă viaţă? Tu nu ai dreptul să o neglijezi. Ea înseamnă dragoste, blîndeţe, viaţă. Preţuieşte femeia ea poate fi o sursă de fericire, nu-ţi distruge fericirea cu propriile tale mîini. Luptă împotriva violenţei! Opreşte violenţa împotriva femeii.

http://doinitabejenaru.wordpress.com/2009/01/

Reclame
Explore posts in the same categories: Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: